Denne "Perle" er ikke ur-gammel

Loch Ness

En kort beskrivelse af Loch Ness’ oprindelse

I 1963 lejede Henry jorden her og begyndte at grave grus, han gav et beløb pr. m

3

grus, i leje.

Ca. 2 år efter købte han jord og bygninger af Johannes Jensen og begyndte for alvor, at grave både i højden og dybden. Der blev kørt en masse sten og grus til de store virksomheder i Kalundborg, Asnæsværket, Vedol (olieraffinaderi ) m. fl.

Til at begynde  med, blev der kørt ovenpå grundvandet så langt ned det kunne lade sig gøre, siden begyndte de at gå i dybden.

Hansen og Jensen Kalundborg konstruerede en sandsuger, som skulle suge gruset op fra dybden, men motoren kunne ikke trække sugeren mere end et kvarter af gangen – så løb den varm. Det gav mange problemer som til sidst måtte opgives. Senere lejede Henry en gravemaskine med slæbeskovl som kunne nå 4-5 m. i dybden. Gruset blev lagt i store bunker som Mouritz Hansen Tømmerup transporterede hen i harpen. Mouritz passede dette arbejde meget samvittighedsfuldt i hele perioden til 1970.

Der var nu ikke mere materiale og søerne var opstået.

Henry som var en stor naturelsker, kunne nu se en masse ting, der kunne blive af dette område – han gav sig til at lave veje og stier og plantede en masse træer.

Den 1 maj 1970 solgte Henry hus og vognmandsforretning til Harry Nielsen Kalundborg.

-

samtidig begyndte han at bygge sit nye hus ved søen. – indtil det var færdigt, boede han i en campingvogn midt i det hele – det var en trang tid for ham – han syntes de var lidt længe om at blive færdige.

Den sommer fik Henry og Harald planeret og jævnet bakkerne ud og det hele tog form.

Henry kom i forbindelse med Poul Nielsen Istebjerg, som havde en del ænder og gæs, som blev sat ned i søen. Han ville gerne have liv både over og i vandet, så der blev indkøbt karper og ørreder m.m.

Der blev efterhånden plantet en masse træer som han kæmpede med at få til at gro – for det var en meget tør sommer.

Efterhånden var der mange, der fik øje for dette dejlige område og til stor glæde for Henry, begyndte der at komme folk på besøg – og det var meningen med det hele – når bare de opførte sig ordentligt – han var nemlig meget øm om området.

Da området var helt åbent for publikum, var vi en del af den nærmeste familie samlet, for nu skulle søen have et navn. –

Der var mange forslag, men da Janne sagde Loch Ness blev det enstemmig vedtaget.

Henry døde pludselig i 1978

-

det var en ønskedød for ham – han faldt ned af sin hestevogn, som han var meget glad for.

Han blev kun 75 år, det var en smuk død.

Vi

-

hans nærmeste kunne godt have undt ham nogle flere gode år, så han kunne se det hele vokse op og tage form.

I 1980 købte Kalundborg kommune området og huset blev solgt til Poul Nielsen Istebjerg.

Der er nu dannet en forening:

” Loch Ness’venner ” , som

varetager dette værk på en god og fin måde.

Det er vi

-

Henry’s nærmeste familie – dem meget taknemmelige for, vi ved hvor meget arbejde og følelse, der ligger i dette livsværk.

  
                Tak skal i ha’ !        

Skrevet af.

Henry Hansens

Juni

1991

søster Else

Svane-par på besøg